• Hverdagsinfo

14.30 Frilek

16.30 Barnehagen er stengt

NY I BARNEHAGEN?

Det å begynne i barnehagen er en bli kjentprosess både for barnet og foreldre/foresatte. I denne situasjonen er det viktig å ta hensyn til individuelle behov, og bruke god tid.

Barnet:

Skal få en myk start i barnehagen.

Skal få oppleve at det er trygt i barnehagen.

Skal få lære at selv om foreldre/foresatte går, kommer de alltid tilbake.

Skal få oppleve at de voksne passer på meg, og er trygge voksne som bryr seg.

Foresatte:

Må få oppleve at barnehagen er et positivt og trygt sted å være for barnet.

Dere vil kunne formidle ønsker for sitt/sine barn, og fortelle omsider ved barnet de mener er viktig at personalet kjenner til.

Dere skal oppleve at personalet ved barnehagen bryr seg om og viser omsorg for deres barn og få muligheten til å se hva en barnehagedag inneholder

Personalet:

Skal gå aktivt inn for at barn og foreldre får en god start i barnehagen.

Vil samarbeide med foreldrene slik at tilvenningen går best mulig.

Vi vil gi nødvendig informasjon.

Vi anbefaler en tredagers tilvenning for de små:

Dag 1: Foreldre og barn møter sammen i barnehagen og er sammen denne dagen.

Dag 2: Foreldre og barn møter sammen, men barnet får være alene i frilek.

Dag 3: Foreldre leverer og barnet sover i barnehagen, men hentes ved oppvåkning.

Går alt etter planen blir den fjerde dagen en ordinær barnehagedag!

HVERDAGSINFORMASJON

Åpningstider

Barnehagen har åpent fra kl 07.15 til kl 16.30, mandag til fredag. For at barna skal få med seg dagens aktiviteter bør de komme senest kl 09.00.

Henting/Levering
    Hvis barna hentes av andre enn foreldre/forsatte må vi få beskjed om dette. Vi forsøker alltid å møte i garderoben for en prat om barnet ditt og dagen som har vært. Barnehagen stenger kl 16.30 og det er viktig å overholde.

Kost
    Stifinneren barnehage har alle måltider inkludert i sin kostplan. Det serveres havregrøt med noe attåt til frokost.  Vi har varmmat 3-4 dager i uken og vi har fruktmåltid med knekkebrød på ettermiddagen. Vi baker eget brød, vi har klart fokus på vår meny med både vegan, fisk og kjøtt/fjærkre hver uke.

Klær og utstyr
    Klær og utstyr skal merkes med barnets navn. Foreldre/foresatte holder daglig orden på barnas plasser. Husk vask av regntøy og støvler ved sølete vær. Det bør alltid ligge et topp til tå skift i boksen til barna.

Barn med spesielle behov
    I barnehagen kan vi ha enkelte barn som av spesielle årsaker har behov for spesiell hjelp og støtte. Barnehagen har ansvar for å forebygge, oppdage og sørge for at nødvendig tiltak blir satt i gang. Vi samarbeider med PPT (pedagogisk, psykologisk tjeneste) i kommunen om tiltak rundt disse barna.

Bursdagsfeiring
    Barnehagen sørger for bursdagsfeiring med samling og bursdagssang.

Alderstilpasset aktivitet
    Vi har alderstilpassede aktiviteter som turer, samlingsstunder og gymsal. I tillegg har vi grupper der vi jobber med fagområdene. Eksempler: atliegruppe, lesegruppe eller utegruppe.